Meer weten?

Wil je graag weten of DTT een effectieve training is voor jouw kind met autisme? Wil je meer lezen over het onderwerp? Of heb je vragen over DTT, onze aanpak en wil je weten voor wie DTT geschikt is? Via deze pagina vind je meer informatie in onze bibliotheek, bij veelgestelde vragen en op de pagina wetenschappelijk onderzoek. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met Driestroom. Wij helpen je graag verder.

Foto

een ouder vertelt

“DTT heeft echt geholpen voor Bryant. Hij geeft nu duidelijk aan wat hij wil. Het contact met andere kinderen gaat ook stukken beter. Bryant heeft geleerd op zijn beurt te wachten. Toen we net wisten dat Bryant autisme heeft, had ik deze vooruitgang in zijn ontwikkeling niet meer verwacht.”

goed om te weten

Promotieonderzoek - Een stap vooruit met DTT

In 2007 startte Nienke Peters-Scheffer haar promotieonderzoek. Onderzoekster Nienke Peters-Scheffer laat zien dat kinderen met autisme en een verstandelijke beperking een versnelling van hun ontwikkeling kunnen doormaken door deze behandeling.


Uitbreiding aanbod DTT Nederland

DTT Nederland heeft zich als behandeling voor kinderen met autisme de afgelopen jaren bewezen. De intensieve gedragstherapie die bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind heeft zich inmiddels wetenschappelijk bewezen en is erkent.

Momenteel wordt er een plan van aanpak uitgewerkt om DTT verder landelijk aan te gaan bieden. Driestroom is in deze op zoek naar instellingen, organisaties en/of ondernemers die dit - onder regie van de Driestroom - mee op willen gaan zetten en uit gaan voeren. Heb je interesse? Maak dit dan kenbaar via het contactformulier op de website.

lees verder

Vragen?

Neem contact met ons op via info@dtt.nl. Wij helpen je graag verder.